duminică, 11 martie 2012

Ceaiul verde


    Ceaiul verde este apreciat pentru proprietăţile sale benefice, având un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.
Ceaiul verde conţine: uleiuri esentiale, teină, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor si altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.


   Indicatii terapeutice:
*Tratamente de slabire
*Intarzie imbatranirea prematura a tenului
*Reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare, datorită *fluorurilor şi taninurilor conţinute
*Obezitate, greutate in exces
*Oboseala intelectuală sau fizică
*Reţinerea apei în organism


    Riscurile consumului de ceai verde in timpul sarcinii:
Este sigur sa se bea ceai verde in timpul sarcinii, sau in perioada de conceptie, dar numai cu moderatie. Daca nu ar fi fost asa, poate ca ceaiul verde nu ar mai fi fost pe locul doi in lume, in topul celor mai consumate bauturi.
   O femeie insarcinata doreste sa fie vigilenta si sigura ca viitorul copil nu va avea de suferit de pe urma consumului de ceai verde. Daca sunteti insarcinata si consumati ceai verde, exista doua riscuri despre care ar trebui sa stiti: defecte ale tubului neural si cofeina. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...