duminică, 18 martie 2012

Cum să ne îngrijim tenul

Demachierea tenului in fiecare seara este un obicei sanatos pentru tenul tau, insa o curatarea in profunzime, macar o data pe saptamana, este secretul pentru un ten de invidiat.

Pasul 1: Curatarea tenului
Tenul trebuie curatat cu un lichid cremos care sa purifice porii. Nu este recomandat sa folosesti un sapun, oricat de fin ar fi acesta, deoarece, in afara de faptul ca nu este igienic, acesta usuca foarte tare pielea. Indicat este sa folosesti o lotiune cremoasa sau o spuma de curatare in profunzime. Aplica produsul de curatare cu ajutorul unui pad (discheta demachianta din bumbac). Dupa aplicarea produsului de curatare, clateste fata cu apa calduta, nu fierbinte deoarece ar putea avea efect nefast asupra leziunilor si inflamatiilor.

Pasul 2: Tonifierea tenului
Daca atunci cand auzi cuvintele „ lotiune tonifianta” te gandesti la acea lotiune care iti usuca excesiv pielea, ar trebui sa scapi de acel gand, caci in ziua de azi exista o multime de produse pe piata care au o componenta delicata ce nu ataca epiderma. Aplica lotiunii tonice se face tot cu ajutorul unui pad si se aplica atat pe ten, cat si pe gat. Lotiunea tonica inlatura orice urma a produsului de curatare si ajuta la restabilirea pH-ului.

Pasul 3: Exfolierea tenului
Exfolierea tenului este recomandata de 1-2 ori pe saptamana pentru a inlatura celulele moarte de pe ten. Aceste celule sunt nocive deoarece, in contact cu microbii pot crea leziuni cutanate. Nu este recomandat sa folosesti exfolianti duri pentru ca acestia irita pielea si pot inlatura chiar si celule sanatoase, la fel se intampla si daca exfolierea se realizeaza in mod excesiv.

Paul 4: Revitalizarea tenului
Pentru revitalizarea tenului cele mai bune sunt mastile faciale. Aceste le alegi in functie de tipul tenului astfel: daca ai ten gras, cele mai recomandate sunt mastile faciale cu argila deoarece aceste ajuta la controlarea sebum-ului; pentru ten uscat sunt recomandate mastile facuale pe baza de crema sau gel, iar la tenul mixt este recomandat sa folosesti 2 tipuri de masca, una cu argila unde secretia de sebum este mare si una pentru ten uscat unde pielea nu este suficient de hidratata.

Pasul 5: Hidratarea pielii
Hidratarea pielii trebuie facuta regulat, de doua ori pe zi (dimineata si seara) cu o crema potrivita tipului tau de ten. Daca ai pielea grasa nu te gandi ca aceasta nu trebuie hidratata, este fals, insa poti folosi o crema fara grasimi, matifianta. Aplicarea cremei se face seara pentru ca aceasta are timp sa actioneze pe tot parcursul noptii, insa si dimineata pentru a feri pielea de razele soarelui si de agentii nocivi din aer, mai ales pe timpul iernii.

sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...